Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Kombinacje przedmiotów

post 09-08-2006, 02:22
Post #1




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 972
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

Na początek bronie które udało mi sie znaleść w necie:

nazwy angielskie ;]

---------------------------------------------------------
AK-47 + sawed off Browning B-S/S double barrel

AK-47 + sawed off Remington M870

AK-74 + BG-15

M4A1 + sawed off Browning B-S/S double barrel

M4A1 + sawed off Remington M870

M4A1 + M203

SIG SG-552 + sawed off Remington M870

HK G36C + sawed off Browning B-S/S double barrel

HK G36C + sawed off Remington M870

HK G41 + sawed off Browning B-S/S double barrel

HK G41 + sawed off Remington M870
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-08-2006, 17:06
Post #2




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 34
Nr użytkownika: 3 259
Dołączył: 18-04-2006

Hej sprawdzałeś te kombinacje bo na przykład co to ma dać: "AK-47 + sawed off Remington M870" - kałach z podwieszanym shotgunem ?
Ta kombinacja nie działa ! Ja ci wypisze takie jakie SPRAWDZIŁEM i poprawie nazwy po w instrukcji są błedy!

Remington M870 = Remington M870 + piłka do metalu

Wyrzutnia ziemniaków = rura wydechowa (zwana w grze tłumikiem) + uszczelka + sprej do włosów + zapalniczka

Kolczuga = rolka stalowego drutu + korba + kombinerki

Kamizelka przeciwodłamkowa = żelazne płytki + długi pasek skórzany + młot kowalski

Łapacz kul = stalowe płytki + długi skórzany pasek + nity

Nabity kij bejsbolowy = kij bejsbolowy + długie gwoździe
Prowizoryczny zestaw wytrychuw = trzepaczka do piany + kombinerki

Amunicja Dum-Dum = tarka (chociaż mi to wygłada na pilnik ale sie tak w grze nazywa) + amunicja (trzeba zobaczyć w opisie czy da sie modyfikować) - 2 rady : 1) aby móc robić amunicję dum-dum musisz mieć odpowiedni talent , który sie źle nazywa (patrz na opis nie na nazwe !) 2) amunicję dum-dum robi się w panelu łaczenia ale jest łatwiejszy sposób , zamiast otwierać menu łaczenia klikasz PPM na amunicje i wybierasz odpowiednia opcje z menu i wtedy zamiast jednej paczki amunicji morzesz przerobić aż 10 ! (oczywiście musisz mieć pilnik zwany tarką)

Koktajl Mołotowa = szmaty + flaszka gorzały (taka zielona butelka) - wymaga niestety odpowiedniego talentu PIROTECHNIK

Ładunek C4 z gwoździami i zdalnym odpalaniem = Ładunek C4 ze zdalnym zapalnikiem + gwożdziki (mamy 2 rodzaje gwożdzi długie i krutkie , używamy do tego krutkich)
Przyczepny ładunek C4 z gwoździami i zapalnikiem czasowym = przyczepny ładunek C4 z zapalnikiem czasowym + gwożdziki

Nie wiem czy do 2 powyszszych wymagany jest PIROTECHIK ,ale napewno trzeba mieć rozwiniętą umiejętność MATERIAŁY WYBUCHOWE

Taka mała dygresja: przyczepnych C4 nie udało mi sie nigdzie przyczepić więc są przyczepne tylko z nazwy. Natomiast niezalerznie czy ładunek jest czasowy czy odpalany zdalnie to i tak wszystkie odpala sie zdalnie

Mając talent MEDYCYNA ALTERNATYWNA możemy torzyć maści:

Maść z dzikiego czosnku = dziki czosnek czosnek + wosk pszczeli + słoik maści Maść z biedrzeńca = biedrzeniec + wosk pszczeli + słoik maści
Maść aloesowa = aloes + wosk pszczeli + słoik maści

Biżuteria:

Bardzo ładna bransoleta = krótki rzemień + pazur + kły
Bardzo ładny naszyjnik = długi rzemień + pazur + kły
Ładna bransoleta = krótki rzemień + szpon (czy pazur wiadomo o co chodzi) Ładna bransoleta = krótki rzemień + kły
Ładny maszyjnk = długi rzemień+ szpon
Ładny maszyjnk = długi rzemień + kły

Czyli zasada taka : krótki rzemień na bransoletke
długi rzemień na maszyjnik
w przypadku użycia kłuw i szponów muszą one pochodzić od tego samego gatunku

To na razie wszystko jak coś sprawdze to dopisze.

Ten post był edytowany przez Geradus: 24-06-2007, 12:55
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-08-2006, 20:52
Post #3




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Faktycznie połączenie karabinów z shotgunem nic nie daje (nawet uciętym). A M203? Gdzie coś takiego można znaleść? Jedyny granatnik jaki dorwałem to M79 i w dodatku okazał się... dupny.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-08-2006, 13:28
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 34
Nr użytkownika: 3 259
Dołączył: 18-04-2006

Nowy przepis sprawdziłem :
Paralizator = stalowa rurka + transformator + drut miedziany + bateria + taśma klejąca (uszkadzenia 10-40 penetracja 20)

Edit:
Antidotum = Arcydzięgiel (takie zioło) + bukłak z wodą (Wymaga telentu MEDYCYNA ALTERNATYWNA).

Ten post był edytowany przez Geradus: 11-08-2006, 14:49
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-10-2006, 13:17
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 15
Nr użytkownika: 3 763
Dołączył: 08-10-2006

A ktoś się orientuje przy pomocy czego należy udoskonalić Super LW?? bo ani przyklejanie celownika laserowego taśmą klejącą ani montowanie tłumika nic nie daje. Myślałem może, że potrzebne są aż dwa tłumiki ;) o w końcu gnat jest dwulufowy - ale to też nie zdaje egazminu. Wypróbowałem nawet chyba większość narzędzi (może nie wszystkie) - a nusz da się coś upitolić - ale też nie...

Ktoś ma jakieś pomysły - albo doświadczenie??

Ten post był edytowany przez Shadowrunner: 09-10-2006, 13:19
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-10-2006, 22:19
Post #6




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 28
Nr użytkownika: 3 672
Dołączył: 07-09-2006

mysle ze tej broni nie da sie ulepszyc
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-10-2006, 22:36
Post #7




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 194
Nr użytkownika: 3 760
Dołączył: 07-10-2006

Szkoda ze nie daje sie dolaczyc celownika i tlumika do m16 lub kalasza. :(
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 13:12
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 15
Nr użytkownika: 3 763
Dołączył: 08-10-2006

QUOTE (Ichneumon @ 09-10-2006, 20:34)
mysle ze tej broni nie da sie ulepszyc

Hmmm, w takim razie po co jest podświetlana na żółto w momencie otwarcia menu "warsztatowego" ?? Może potrzeba jakiś specjalnych przedmiotów, np. z questów albo coś...

No chyba że to bug jest zwykły :(


A co do kałacha i m16 - to do tych broni w rzeczywistości chyba nie da się zamontować tłumików - chyba, że istnieją jakieś specjalne zestawy specjalnie dla tych modeli...

Mnie tam bardziej wkurza to, że lasersighta i silencera nie można zamontować na żadnym modelu broni snajperskiej - a przecież na prawdziwym polu walki to podstawa!!!

Chociaż chyba i bez tego to są one traktowane jak bronie "ciche" (a celność to już bazowo mają sporą) - bo jak wróg nie widzi mojego snajpera z karabinem Barett .50 to trzeba w niego wpakować pół magazynka zanim zorientuje się skąd padły strzały i ruszy do ataku ;)

Ten post był edytowany przez Shadowrunner: 10-10-2006, 13:18
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 14:37
Post #9




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 194
Nr użytkownika: 3 760
Dołączył: 07-10-2006

To dziwne bo u mnie Super LW sie nie podswietla.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 20:19
Post #10




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 15
Nr użytkownika: 3 763
Dołączył: 08-10-2006

Podświetla się, podświetla się - bo musi się podświetlać!

Oczywiście trzeba tą "dwururkę" dać komuś z wysokimi umiejętnościami technicznymi - dokładnie jak wysokimi to nie wiem - bo mój heros ma je na maxa. A skoro tak, to jednak potrzebne są jakieś specjalne, zaawansowane technicznie przedmioty, tylko nie wiem jakie, może dopiero później coś można znaleźć.

Jakby ktoś na coś wpadł to niech tu da znać, bo ten cały SLW to w sumie najlepsza giwera kalibru .45 - ciekawem jak można ją stworzyć jeszcze lepszą ;)


EDIT: Aaaa - i jeszcze jedno: Do jakiego przedmiotu potrzebny jest kawałek deski który można znaleźć mi. w ruinach między outpostami Ratskulsów w Springstrips??

Ten post był edytowany przez Shadowrunner: 10-10-2006, 20:22
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-10-2006, 20:31
Post #11




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 194
Nr użytkownika: 3 760
Dołączył: 07-10-2006

Ja mam technike na ok.80 i nic.Super LW jest zeczywiscie najlepsza 45. ale zre amunicji jak chole*a.Deska raczej do niczego.Mam pomysl Super LW+2tlumiki+tasma+/lub zwoj druciku.Nie probowalem ale moze cos sie uda.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-10-2006, 20:42
Post #12




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 17
Nr użytkownika: 3 775
Dołączył: 11-10-2006

Witam

Żeby zamontować Laserpointer'a do Super LW trzeba mieć technika na poziome 90. Sprawdziłem w skryptach, ale nie sprawdzałem w grze ;)

Na karabinach szturmowych nie da się montować żadnych dodatków. Miała być możliwość montowania granatników (jak M203) i obrzynów, ale jak wiadomo nie ma możliwości przełączania trybów ognia: pojedynczy lub seria, a co za tym idzie również do podwieszonych "dodatków".

Co do celowników na karabinach szturmowych (jak M4A1) - zrobiłem moda, który dodaje możliwość montowania tego typu bajeru na tym karabine (kompletnie nowy model broni + nowy model z celownikem), ale link do moda jest już martwy ;)

Mam również stworzony model C-Mag'a, który zwiększa pojemność magazynka do 100 sztuk. Dzięki temu można stworzyć następującą broń: M4A1 + Scope + C-Mag.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-10-2006, 20:59
Post #13




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 194
Nr użytkownika: 3 760
Dołączył: 07-10-2006

Ja kupoje bronie z laserkami potem je odmontowuje bron sprzedaje a celownik zakladam innej. :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-10-2006, 12:25
Post #14




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 15
Nr użytkownika: 3 763
Dołączył: 08-10-2006

Cholercia - z tym Super LW to bym się w życiu i za chiny nie domślił, że celownik należy zamontować... samodzielnie - tzn. bez taśmy klejącej. Dla mnie bomba! Po prostu logika twórców gry momentami przerasta moją inwencję ;) 99% broni montuje się lasera z taśmą - ale nie, musiał być jakiś zonk - akurat jedną trzeba zmontować z samym celownikiem :P

To strasznie chamsko, że nie ma szturmowców z podwieszanymi granatnikami - niepotrzebnie oszczedzałem amunicję do M79. A swoją drogą to ciekawe dlaczego na granatach 40mm jednak pisze, że są one używane do kilku modeli broni w grze (pomijam już tą oczywistość, że w rzeczywistym świecie granatniki podwieszane pod kałasznikowy wykorzystują standard 30mm i tylko chyba polska przeróbka Beryl ma możliwość podwieszania NATOwskiego standardu)

Ten post był edytowany przez Shadowrunner: 18-10-2006, 20:16
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-10-2006, 13:57
Post #15




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 28
Nr użytkownika: 3 672
Dołączył: 07-09-2006

jak wejdziesz na glowna strone gry to tam w broniach sa m16 +m203 . rpg itd , oni chyba poprostu to wywalili bo OICW teraz to na oczy nie widzialem a w styczniu gralem i był , tak samo miny usuneli a szkoda gdyby mozna by bylo pozbierac miny z pól minowych i zrobic sobie prywatne pole minowe :ph34r:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-10-2006, 17:15
Post #16




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 17
Nr użytkownika: 3 775
Dołączył: 11-10-2006

Stroną oficjalną nie ma się co sugerwać (delikatnie mówiąc jest troszkę nie aktualna ;) ). Można tam znaleźć umiejętności, których nie ma w grze - jak "Gunner" (bonus do celności ognia podczas jazdy samochodem). A jak wiadomo nie ma w grze takiego czegoś jak strzelanie z samochodów :wacko:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-10-2006, 12:55
Post #17




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 15
Nr użytkownika: 3 763
Dołączył: 08-10-2006

A czy baterie słoneczne są potrzebne do czegoś więcej niż tylko do naprawienia tego rozwalonego magnetofonu?? Bo ja chyba juz poznajdywałem 3 albo 4 sztuki i tylko jedną z nich zużyłem do w/w czynności, a cała reszta czeka sobie w polowym "warsztaciku" w bazie i zastanawiam się czy je sprzedać czy nie.

I jeszcze jedna sprawa: czy ziarna które otrzymać można w nagrodę za naprawę magnetofonu (oraz za przyniesienie głowy warga) mają jakiekolwiek zastosowanie w grze - bo zjeść się ich nie da, ugotować też chyba nie za bardzo (w każdym razie nie próbowałem) czy są tylko kolejnym bezużytecznym śmieciem...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 26-10-2006, 20:31
Post #18




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 194
Nr użytkownika: 3 760
Dołączył: 07-10-2006

Jak mi podasz nazwe lokacji z ziarenkami to powinienem ci powiedziec.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-10-2006, 17:20
Post #19




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 15
Nr użytkownika: 3 763
Dołączył: 08-10-2006

Jedyną lokacją (w każdym razie do tej pory - jestem w "okolicach" Vesseltown - tzn. mam dostęp do tych wszystkich lokacji które się zdobywa przed przybyciem do tego wyschniętego portu, ale dopiero będę się tam wybierał) jest Springstrips...

Jak już wspominałem wcześniej szczególnych zastosowań nie znalazłem, poza tym, że u handlarzy warte są kilkanaście jednostek wartości...

Ale moim zdaniem to chyba i tak nie opłaca się ich brać np. w queście z wargami - ja wybrałem benzynę ^_^ (to chyba jedyne co da się wziąść - bo H2O to mam... ooooo po tąd, już na dobrą sprawę nawet studnie rzadko kiedy drążę) ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 30-10-2006, 21:56
Post #20




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 194
Nr użytkownika: 3 760
Dołączył: 07-10-2006

Najlpiej wybrac bezyne a z tymi nasionkami to nie wiem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 16-12-2019, 11:16