Star Wars Quiz
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Star Wars Quiz
![]()
|
||||||||||
![]() |
Reanimacja! Tablica nam umiera!
Postanowiłem ją trochę ożywić ;) Będzie to quiz o SW. Ktoś zadaje pytanie, a kto na nie odpowie daje następne i tak w kółko. Proste nie? ;) Przypominam że nie będą tolerowane żadne offy ani kretyńskie pytania. No więc ja zacznę: Jakiej broni zamierzali użyć snowtrooperzy przeciwko Sokołowi w bazie Echo? Ten post był edytowany przez Święty: 19-06-2005, 21:57 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Jezu. Cos latwiejszego. No ale strzelam. ATAT? Czy cos takiego. Te wielkie roboty dwunozne?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
AT-AT Walkers to byly te duże, cztero-nozne, które miały swoje pięć minut na lodowej planecie, gdzie ukryta była baza rebelii.
Te dwunożne natomiast nazywały się AT-ST albo AT-PT, jesli mnie pamiec nie myli. Ze wskazaniem na to drugie. natomiast jak się bron nazywała to ja nie wiem, ale wyglądała na, że uzyję bardzo profesjonalnego nazewnictwa, "Działko na stojaku" :) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
W bazie, to znaczy że nie dookoła niej. A do bazy to by się chyba ATAT nie zmieścił. I tak chodzi mi o to na stojaku, ale poproszę dokładną nazwę ;)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Działo Fotonowe hmm???
Moze bateria laserowa... (Zależy od tłumaczeń na serio musze zajżeć do originału) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Jejku to ma taką samą nazwę jak np. AK-47, MIG, KGB, FTP itd. Czy wy na kałasza mówicie "kulomiot"? :/
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Odpowiadam:
blaster samopowtarzalny e-web A teraz moje pytanko... :13: Jak nazywa sie pierwowzor pistoletow laserowych uzywanych przrz szturmowcow?? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Tzn. szturmowcy używali karabinów blasterowych E-11 więc nie bardzo wiem o jakie pistolety chodzi. I czy pierwowzory znaczy bronie używane przez klony?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Troche niedokladnie sformulowalem pytanie.
Chodzi mi o nazwe karabinu maszynowego, uzywanego min. w Drugiej Wojnie Swiatowej, ktory zostal dla potrzeb filmu przerobiony przez IL&M na te wlasnie blastery E-11. Mozemy sobie pobiegac z tym karabinem w grze Wolfenstein ET. A swoja droga, wie ktos jak oficjalnie nazywaja sie karabiny uzywane przrz klony? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||
![]() |
Cóż nigdzie tego nie znalazłem więc mogę tylko zgadywać, ale na pierwszy rzut oka to on mi wygląda na Stena. Pozatym dokopałem się do wiadomości że karabin użyty jako E-11 był karabinem brytyjskim.
Czteronożne, i nie roboty, a transportery opancerzone. Ten post był edytowany przez Święty: 21-06-2005, 16:41 |
|||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
cieplo, cieplo. ale to nie sten.
a mnie sie troche pomieszalo. karabin o ktory mi chodzi zostal zaadoptowany przez brytyjska armie okolo 1953 roku, wiec zdecydowanie po IIWS ;) jak nie zgadniesz, to w nastepnym poscie dam odpowiedz,bo widze ze moje pytanie jest chyba troche za ciezkie :P |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Nikt odpowiedzi nie zna z Zyla coś nie skory jest by nam ujawnić odpowiedź więc będzie kolejne pytanko.
Kiedy i gdzie był bunt Naddystów? Ten post był edytowany przez Święty: 25-06-2005, 15:36 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
to cudo nazywa sie sterling, a tutaj jest link do strony z paroma fotkami.
a co do buntu Naddystów, mial on miejsce bodajze 3998 lat przed bitwa o Yavin. nastepne pytanie: ile pociskow miesci sie w jednej z dwoch wyrzutni rakiet zamontowanych w Millenium Falconie? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Nieźle mnie zażyło to pytanie. Dopiero odpowiedź znalazłem w "Ilustrowanym przewodniku po broniach i technice Gwiezdnych Wojen". Aż dziw że nie można było tego znaleść nigdzie w necie.
A więc odpowiedź to cztery rakiety. Teraz moje pytanie, nieco łatwiejsze: Co namiętnie kolekcjonował Rzeźnik Montellian Serat? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
ha! czytałem "opowieści z kantyny Mos Eisley" z przygodami owego.. człowieka :)
i jeśli się nie mylę, to on miał jakiegoś wkręta na muzykę :kapela: |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
No dokładnie, on zbierał nagrania muzyczne :)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Pytania nie zadałeś :) W takim razie ja zadam, jak nazywał się kącik o Star Wars w Action Magu i kto go prowadził? :)
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
a no faktycznie nie zadałem. Rev, nie liczy sie twoje - pobite gary! :P
moje pytanie - wymiary Aayli Secury. Może byc na oko ;) |
|||||||||
![]()
|
||||||||||||||
![]()
![]() |
"Star Wars Corner" - Victorious, Strathos, Darth Toki
Na oko? 86-63-92 Dokładnych się nie doszukałem. A pytanie jest nieprecyzyjne. Pytając o Aaylę masz na myśli postać, czy Amy Allen? Bo jeśli postać, to w różnych komiksach miała pewnie tak różne, jak różne były gusta jej rysowników. :) To teraz ja: Podaj pełne imiona i nazwiska, oraz planety, z których pochodzili czterej Sithowie pojawiający się w filmach, czyli Sidious, Maul, Tyranus i Vader. |
|||||||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Vader - Anakin Skywalker, Tatooine
Tyranus - Jard Dooku, Serenno Maul - Khameir Sarin, Iridonia Sidious - Dantius Palpatine, planeta nieznana, oficjalnie pochodził z Naboo Teraz moje pytanie: Jak nazywała się najpotężniejsza kobieta Jedi? |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 10-12-2019, 03:24 |