Star Wars Quiz
Portal | Blog | Album | Chat |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Star Wars Quiz
![]()
|
||||||||||
![]() |
Jak nie wiecie to nie spamić :angry:
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Dobra, widzę że nikt nie wie. Więc wam powiem. 2 Razy. Raz można go zobaczyć w "Imperium Kontratakuje" gdy Vader zwołuje łowców nagród by odnaleźli Sokoła. Drugi raz tak samo w "Imperium..." na Bespin, na złomowisku gdy Chewbacca odnajduje zniszczonego C3PO. Przy samym piecu do przetapiania leży wrak jednego z IG-88, zniszczonego przez Bobbę Fetta.
No więc kolejne pytanie: W wyścigu z kim Dengar został tak ciężko ranny, tak że Imperium musiało mu wszczepić cybernetyczne implanty? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Han Solo
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
kurde, za późno przeczytałem. Odpowiedź dobra, tylko Darel, pytanie nie dałeś swojego.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
ok. Na jakiej planecie urodził sie Han Solo?
Ten post był edytowany przez Darel: 07-08-2005, 21:15 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
na planecie Corellia.
a teraz moje pytanie: wymień kolory mieczy świetlnych wszystkich ważnych bohaterów występujących w sadze GW. Przez ważnych bohaterów rozumiem np. tych, którzy są w tematach "twój ulubiony jedi" i "twój ulubiony sith" |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Obi Wan - niebieski
Anakin - niebieski Darth Vader - czerwony Luke Skywalker - niebieski potem zielony Mace Windu - purpurowy Palpatine - czerwony Qui-Gon Jinn - zielony Uważam że tylu jest , nie więcej, bohaterów którzy mają udział w filmach i mają miecze. Teraz moje: Generał Carlist Rieekan dowodził którą ze stron (sojusz, imperium) i w jakiej bitwie? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Carlist Rieekan naturalnie imperialistą nie był, bo do wstapienia do wojska nakłoniło go zniszcenie jego rodzinnej planety przez gwiazdę smierci.
Tak więc dowodził rebelią w bitwie o Hoth, a dokładnie bazą Echo na śnieznej planecie Hoth :) moje pytanie: Jaki bohater GW jest równocześnie bohaterem jednej z piosenek Kazika? :P |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Odpowiedź: Jedyny, Ponury, we własnej osobie: Wielki Moff Tarkin.
I znowu moje pytanie: Jaka firma wyprodukowała wspomniane przeze mnie roboty IG-88 i na czyje zlecenie? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Odpowiedz: opracowane na zlecenie Imperium w Holowan Laboratories
Czarna Mgławica - po podzieleniu jakiej przestepczej organizacji powstała?! |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Czarna mgławica wywodziła się z Czarnego Słońca.
Jaki nałóg miał Dannik Jerriko, co zmuszało go do częstego przesiadywania w Kantynie w Mos Eisley? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Melduje się spec od kantyny Mos Eisley i odpowieada, że Dannik siedzieć tam lubi, bo zupkę tam popija z krwi innych takich przyjemności, w ten sposób zyskując siły witalne. A w kantynie łatwo o taka potrawę - ludzie czesto znikają.
Moje pytanie: Co charakterystycznego w swoim uśmiechu miał Rzeźnik Montellian Serat? :) Ten post był edytowany przez entrop: 08-08-2005, 00:44 |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
A bu Entrop nie o to mi chodziło :( To że on sobie wysysał tam klientów to co innego. To jest naturalne dla jego rasy. Ale jaki miał nałóg? Coś co się pije, ćpa, pali itp.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
czyli chodzi o hookah?
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Nie, podpowiem że to coś do palenia.
|
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Kiepy z lisci paproci?? :P .
Nie mam chęci ani nastroju ale powtórzę: nie wiecie, nie spamujcie. [Święty] |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Świnty - chodzi o t'bac - zielsko daje porządnego nic-i-tainowego kopa :)
<A swoją drogą - te nazwy - piękna zabawa słowem :)> Proste Wilcze Pytanko: Padme już jako mała dziewczynka udzielała się charytatywnie. W wieku 7-8 lat pomagała przy relokacji pewnej rasy z ich rodzinnej planety <słońce w tym układzie implodowało>. Jak nazywała się ta planeta, jak ma na imię dziecko tej rasy, z którym Padme jest na holozdjęciu <i co to imię znaczy>, i jaki los spotkał wspomnianą rasę? Dla ułatwienia dodam, że zdjęcie znajduje się w pokoju padme w jej rodzinnym domu. |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]() |
Odpowiedź: Planeta Shadda-Bi-Boran, dziecko nazywało się N'a-kee-tula a co do przyszłości rasy...nie była zbyt świetlana. Nie potrafili się dostosować do żadnych nowych warunków oprócz tych które panowały na Shadda-Bi-Boran i wszyscy wyginęli.
Teraz pytanie by Święty: Ile robotów bojowych były w stanie przewozić ciężkie transportery MMT? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Nie powiedziałeś co N'a-kee-tula znaczy...
A co do transportera - chodziło chyba o MTT. Jeśli tak - 112 Pytanko: Graficy w AotC zafundowali fanom easter-egga ukrywając w pewnych miejscach Shaaka <tą "krowę">. Ile razy i gdzie? |
|||||||||
![]()
|
||||||||||
![]()
![]() |
Tak jeszcze a propo pytania o Padme, to scena, w której ona opowiada o całej sytuacji była chyba w dodatkach bo wycięto ją (albo jej dużą część, nie pamiętam już) z filmu. Prawda?
A N'a-kee-tula znaczy tyleż co sweetheart, czyli kochanie po naszemu. |
|||||||||
![]() ![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Obecna data i czas: 15-12-2019, 18:29 |