Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

6 Strony « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Wiedźmin, pierwszy dobry Polski RPG

post 11-11-2007, 20:18
Post #61




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 687
Nr użytkownika: 2 139
Dołączył: 21-04-2005

Hej chlopcy, a ta driade da rade "zaliczyc"? ; )
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2007, 11:02
Post #62




Legenda Tytana
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 61
Nr użytkownika: 26
Dołączył: 04-11-2002

QUOTE(Blademaster @ 11-11-2007, 18:33)
Hej chlopcy, a ta driade da rade "zaliczyc"? ; )
*



Kilka skór wilków i jest Twoja :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2007, 15:29
Post #63




Człowiek Orkiestra
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 644
Nr użytkownika: 644
Dołączył: 02-07-2003

QUOTE
2) Mimo dziwnych recek ze na dwurdzeniu 5000, 4gb ram i r 2600 xt gra sie scina (ponoc pc gamer tak jeczal) to gra chodzi calkiem niezle. Na moim starym kompie (do poniedzialku czekam na nowe czesci, w tym gf 8600gts :> ) - PD 2.8ghz, 1,5gb ram, r x800gto 256mb gra chodzi na maksymalnych detalach z klatkami rzedu 20-30per sekunda. Przy zmniejszeniu widoku do polowy i aa do polowy osiaga plynne 40fpsow. Wczytywanie lokacji to max 60-90sekund (zalezy co). Wiec nie wiem znow skad te krzyki. Gram w wersje 3x DVD (kupiona za 76pln nowka w sklepie) PL.

Otóż właśnie o to chodzi, że - paradoksalnie - na mocniejszych kompach gra się lubi przycinać, a na starszych chodzi lepiej. Chłopaki pracują już nad patchami podobno.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2007, 16:13
Post #64




Maxi - Kaz
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 677
Nr użytkownika: 2
Dołączył: 01-11-2002

Wlasnie, normalnie az mnie krew zaewa jak widze na forach i w roznych komentarzach pytania dzieci neo czy na moimkompie pujdzie bo mam tylko [i tu konfiguracja pelen wypas] ? Aby moc grac ta gra naprawde nie wymaga zadnego hiper sprzetu, ale jak komus zalezy na pelnym antyaliazingu, rozmyciu tla i trawie... to ok musi zainwestowac.
NIe odrywajac sie, padlo pytanie o demo, z tego co sie orjetuje to nie wyszlo demo wiedzmina.
Pytanie drugie inne z mojej strony, mozliwe jest w trakcie gry wrocenie do lokacji z wczesniejszych aktow, np. do obrzeza Wyzimy? Bo nie probowalem ale teraz pomyslalem ze mialbym ochote tam w pewnym celu wrocic.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2007, 16:58
Post #65




Legenda Tytana
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 61
Nr użytkownika: 26
Dołączył: 04-11-2002

QUOTE(Kazul @ 12-11-2007, 14:28)
Wlasnie, normalnie az mnie krew zaewa jak widze na forach i w roznych komentarzach pytania dzieci neo czy na moimkompie pujdzie bo mam tylko [i tu konfiguracja pelen wypas] ? Aby moc grac ta gra naprawde nie wymaga zadnego hiper sprzetu, ale jak komus zalezy na pelnym antyaliazingu, rozmyciu tla i trawie... to ok musi zainwestowac.
NIe odrywajac sie, padlo pytanie o demo, z tego co sie orjetuje to nie wyszlo demo wiedzmina.
Pytanie drugie inne z mojej strony, mozliwe jest w trakcie gry wrocenie do lokacji z wczesniejszych aktow, np. do obrzeza Wyzimy? Bo nie probowalem ale teraz pomyslalem ze mialbym ochote tam w pewnym celu wrocic.
*



Do obrzeży Wyzimy jak na razie nie mam już dostępu (IV Akt), ale mam dostęp do bagien, i do slamsów, tylko niestety niektóre questy z poprzednich aktów mi poznikały co jest irytujące, np. Grabarz zlecił mi przyniesienie fragmentów Grawiera i nie sposób było go wypolować, spędziłem kilka nocy na cmentarzu i tylko od czasu do czasu jakiś Ghul wyszedł, a teraz miałem misję kolejną na cmentarzu i skompletowałem mu te kawałki, patrzę a tej misji już nie ma ?
Co do lokacji, to mam pierścień straży miejskiej wiec mogę zapytać strażników bramy czy mnie puszczą, bo jeszcze nie pytałem, jutro odpowiem.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2007, 16:58
Post #66




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 31
Nr użytkownika: 4 618
Dołączył: 10-07-2007

Ja mam PC-ta po niedawnym liftingu i mam problem jedynie z lokacją Wyzima Handlowa. Wtedy zaczynają się trzaski i przycinki gram na 1152-764 i wszystko max i inne lokacje chodzą dobrze, a ta nie i co najciekawsze jak zmienie na 800x600 i wszystko na min. i wyłącze wszystkie efekty to W.Handlowa tnie się dalej tak samo... dziwne :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2007, 19:02
Post #67




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

QUOTE(Kazul @ 12-11-2007, 15:28)
NIe odrywajac sie, padlo pytanie o demo, z tego co sie orjetuje to nie wyszlo demo wiedzmina.

Jaka szkoda...
Gry bez dema dla mnie nie istnieją. No, chyba, że grałem w poprzednią grę w danej serii i się niewiele zmieniła...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2007, 21:04
Post #68




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

Dla mnie dema nie istnieja. Sa zawsze na maxa podkrecone, krotkie i szkoda czasu na ich sciaganie.
Opieram swoje zakupy gier (ktorych wartosc miesieczna to 100-150pln) na tym co przeczytam, zobacze na gry-online.pl. Mam ok 20 gier zabookmarkowanych i na spokojnie je sobie zakupuje na allegro (gdzie ceny sa od 30 do 50% nizsze niz w sklepach - wiedzmina kupilem w promocji wiec byl na poziomie cenowym rownym allegro).

PS> Dostalem swoje partsy do kompa dzis! To mam nadzieje ze po jutrzejszym upgrade sprzetu nie bedzie mi sie scinac ;)

PPS> Jaki ten GF-8600 gts fajniutki :P

PPPS> To nie OT! Po prostu chce smigac w Wiedzmina na full detalach i max fps. Poza tym plytka z wywiadami nawet ciekawa ale nie chce sie wierzyc ze Baginns robil intro przez poltora roku!!!! I to wraz z cala ekipa (do 20 osob)!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2007, 21:44
Post #69




Legenda Tytana
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 61
Nr użytkownika: 26
Dołączył: 04-11-2002

QUOTE(fuss @ 12-11-2007, 15:13)
Ja mam PC-ta po niedawnym liftingu i mam problem jedynie z lokacją Wyzima Handlowa. Wtedy zaczynają się trzaski i przycinki gram na 1152-764 i wszystko max i inne lokacje chodzą dobrze, a ta nie i co najciekawsze jak zmienie na 800x600 i wszystko na min. i wyłącze wszystkie efekty to W.Handlowa tnie się dalej tak samo... dziwne :)
*




Słaby procek, albo mało ramu, tam jest poprostu bardzo dużo postaci
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 06:43
Post #70




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

QUOTE(DargH @ 12-11-2007, 20:19)
Dla mnie dema nie istnieja. Sa zawsze na maxa podkrecone, krotkie i szkoda czasu na ich sciaganie.
Opieram swoje zakupy gier (ktorych wartosc miesieczna to 100-150pln) na tym co przeczytam, zobacze na gry-online.pl. Mam ok 20 gier zabookmarkowanych i na spokojnie je sobie zakupuje na allegro (gdzie ceny sa od 30 do 50% nizsze niz w sklepach - wiedzmina kupilem w promocji wiec byl na poziomie cenowym rownym allegro).

No nie wiem, za moich czasów dema były w miarę miarodajne.

A recenzje nie są dla mnie miarodajne od czasów Baldur's Gate and NWN.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 11:34
Post #71




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 12:07
Post #72




Maxi - Kaz
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 677
Nr użytkownika: 2
Dołączył: 01-11-2002

QUOTE(Plezi @ 12-11-2007, 19:59)
Słaby procek, albo mało ramu, tam jest poprostu bardzo dużo postaci
*



Ja mam Semprona 2.6 i 1GB ramamu caly czas gram na ustawieniach 800x600 ze wszystkim na low lub wylaczonym [tylko tekstury dalem na high, albo medium teraz nie pamietam] i w wyzimie handlowej w miescie mi sie ani troche nie przycina, cielo mnie sie za to w pierwszym akcie w zamku gdy wszedlem na pietro.
Diabli wiedza od czego zalezy to przycinanie sie wiedzmina roznym ludziom w roznych miejscach.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 15:41
Post #73




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Przypuszczam, że przycina dlatego, że gra jest źle napisana. Na przykład jak sobie pobrałem najnowszego patcha do Omega Syndrome, to nagle się okazało, że gra przycina nawet na Athlonie dual core z 1GB ramu :D .

QUOTE(Tails @ 13-11-2007, 10:49)
Sorrow, a chciałoby się tobie pobierać 2gb-owe demo Wiedźmina (jakby powstało rzecz jasna) by pobiegać wokół jednego miasta, lub w najgorszym wypadku miałbyś dwie plansze z przeciwnikami? . IMHO szkoda by było transferu na to a co do opinii o grach - jeśli chodzi o RPG - zaglądam tylko na RPG CODEX i z tego co pamiętam Wiedźmin dobrze został przyjęty.

CODEX jest całkiem przyzwoity, ale oni też nie mają dokładnie takiego samego gustu jak Ja. Poza tym CODEX nie powie mi, czy Wiedźmin mi ruszy na moim kompie.

Tak swoją drogą, to po co aż 2GB na demo :huh: ?



W ogóle, to jak wygląda tam walka? Czy jest realistyczna - tzn. czy jak się atakuje nieopancerzonych ludzi to są masakryczne rany? Czy w walce z opancerzonymi rycerzami trzeba stosować jakieś specjalne techniki typu half-swording czy zapasy? Jak wygląda z taktyką?

I przede wszystkim najważniejsze: Czy jak Wiedźmin idzie przez superrealistyczną trawę, to czy ta trawa się ugina? Czy podczas walki zachodzie interakcja pomiędzy bronią a otoczeniem (na przykład superrealistyczną trawą)? Czy można używać elementów scenerii w walce?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 16:19
Post #74




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 31
Nr użytkownika: 4 618
Dołączył: 10-07-2007

QUOTE
Słaby procek, albo mało ramu, tam jest poprostu bardzo dużo postaci


Na PC'cie 2giga Ramu HiperX, Core Duo 2,2...
Testowałem także na Laptopie z Core Duo 2,0, 2 GB Ram, 8600M GT i też sie tak tnie (nawet na "wszystko na min.") :)... także nie wiem czy chodzi o sprzęt tylko tak jak to kolega napisał

QUOTE
Diabli wiedza od czego zalezy to przycinanie sie wiedzmina roznym ludziom w roznych miejscach.


Patch nic nie daje ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 16:34
Post #75




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 16:45
Post #76




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Ała. Dlatego właśnie dość mocno się zniechęciłem do nowych gier i ostatnio interesują mnie starocie i roguelike.

Przypuszczam, że większość z tych 30 000 000 $ to też grafika?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 17:03
Post #77




Włóczęga
Group Icon
Grupa: OUTPOST
Postów: 504
Nr użytkownika: 1 779
Dołączył: 01-12-2004

*snip*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 17:22
Post #78




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

Widziałem jak ktoś robi coś dziwnego bardzo dużym mieczem plecom Geralta, co nie wywołało żadnych efektów, nie wspominając już o potężnych ciosach wielkim mieczem Geralta mającymi znikomy efekt - wygląda na to, że implementacja walki nie dorasta do pięt nawet tak pradawnej grze jak Die By The Sword.

Animacja twarzy jest wieki za Fallout'em - nawet nie ma synchronizacji ruchu ust z tekstem. I jak słyszałem polskie teksty to mam deja wu z Baldura i ToEE - czy w polskiej narracji w grach zawsze muszą być tacy beznadziejni aktorzy?

Świat i teksty zrobiły na mnie duże wrażenie, ale czuję, że im większą kasę się wydaje i im bardziej się starają z grafiką, itd. to tym bardziej widać niedoskonałość tych gier...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 17:46
Post #79




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

To akurat normalne w dzisiejszych czasach.
A lektorzy w wersjach PL to porazka na maxa za kazdym razem. Jedynie niezniszczalny Piotr Fronczewski jako narrator w BG dawal rade...
Przynajmniej od czasow Arcanum PL tekst jest tlumaczony na wysokim poziomie (oczywiscie nie zawsze).
Znikam skladac kompa a wieczorkiem pykne w wiedzmaka i bede dalej pisal jak sie gra prezentuje.

PS> Co do recenzji - rozwalila mnie recka na wp.pl (wiem, wiem, dzieci neo tam czytaja; ale czasem w pracy czlowiek ma za duzo czasu ;) ) gdzie kolezka najechal na Sapkowskiego i swierdzil ze nie potrafi pisac (a ze gra to tandeta). Innymi slowy - trzeba zwazac na to co sie czyta, w kazdym opisie i recenzji mozna znalezc istotne informacje ktore moga mnie przekonac do kupna lub odwrotnie.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2007, 18:17
Post #80




SHM-3
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 994
Nr użytkownika: 1 816
Dołączył: 22-12-2004

QUOTE(DargH @ 13-11-2007, 17:01)
To akurat normalne w dzisiejszych czasach.

Mam wrażenie, że to przez to, że jest super-hiper grafika oparta na pozoranctwie, ale reszta już nie nadąża i na przykład nie zależy im już na tym, by do kinowej rozgrywki dodać już kinowy realizm.
Bo to co już wyglądało nierealistycznie w przypadku pionków i sprajtów w przypadku "fotorealistycznych" postaci sięga absurdu.

QUOTE(DargH @ 13-11-2007, 17:01)
A lektorzy w wersjach PL to porazka na maxa za kazdym razem. Jedynie niezniszczalny Piotr Fronczewski jako narrator w BG dawal rade...

Czyli nie jestem jedynym, który odnosi takie wrażenie?

W ogóle, to podkład w BG beznadziejnie odstawał od oryginału często zupełnie zmieniał głosy postaci - na przykład Goriona z kogoś w stylu Seana Connery na zniedołężniałego starca albo Viconi z wrednej suki na wrażliwą, choć zgorzkniałą poetkę.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

6 Strony « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 12-11-2019, 13:24