Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

2 Strony  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Nowy Mod: Bunkier21, Bardzo optymistyczny topic

post 15-12-2004, 21:18
Post #1




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Lich nowy członek FMC wypuscił swjego pierwszeg i całkiem niezłego moda do FO2.
Oto jego własne słowa:

Wreszcie ukonczylem budowe swojego pierwszego moda- dodaje on dwie nowe lokacje na mapie: poison truck oraz bunkier 21. Choc lokacje nie sa ogromne to zawarlem w nich prawie 30 skryptow. Warto je odwiedzic, mysle ze sa dosc interesujace. Prawde mowiac nie wiele jest takich na swiecie a jedyne do czego moge porownac do Abbey.


Do sciagniecia oczwiście z FMC
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-12-2004, 22:01
Post #2




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 324
Nr użytkownika: 903
Dołączył: 29-09-2003

Zapowiada się świetnie... Szkoda tylko, że nie mogę ścierwa rozpakować (unsupported compression method :( )
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-12-2004, 00:01
Post #3




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Mam winzipa 9.0 i nie było problemów.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-12-2004, 00:27
Post #4




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 324
Nr użytkownika: 903
Dołączył: 29-09-2003

No... a ja mam 8.0 i jestem ugotowany az do czasu upgrade'u :P Czy ten mod jest po polsku czy po angielsku chociaż?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-12-2004, 19:59
Post #5




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Z tego co widzę to po polskiemu :) przynajmniej narazie.
Tak na marginesie to autor dał jeden plik z polskiej wersji Falla i mod ten przerabia nam wszystkie nazwy miast na polskie.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-12-2004, 14:16
Post #6




SHM-2
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 624
Nr użytkownika: 1 515
Dołączył: 26-06-2004

Jeśli chodzi o rozpakowywanie to polecam WinRara 3.40 ^_^ Moda właśnie zasysam...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-12-2004, 00:08
Post #7




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

a jaką wersje falla trzeba mieć żeby ruszyło ? i musze zaczynać gre od nowa czy działa ze starymi saveami ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-12-2004, 15:36
Post #8




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 283
Nr użytkownika: 1 800
Dołączył: 07-12-2004


Jest juz zamieszczona na FMC wersja w pliku patch000.dat ktora wystarczy umiescic tam gdzie zainstalowany jest fallout a wszystko bedzie dzialac cacy. (Oczywiscie trzeba miec tez patch usuwajacy limit miast) Wiec nie trzeba niczego rozpakowywac.
Dodam ze lokacje sa umieszczone na mapie w nastepujacych miejscach:
Truck- miedzy Klammatch a Den
B21- na poludnie i troche na wschod od Arryo
(jak by co przeczytajcie plik txt zamieszczony w .dat)

Oprocz tego zapraszam wszystkich do odwiedzenia mojej strony o modowaniu F2
(kolejne mody w produkcji heh, w kazdym badz razie mam milion pomyslow)

(IMG:http://warsave.webpark.pl/f2ncbaner.jpg)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-12-2004, 19:19
Post #9




SHM-2
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 624
Nr użytkownika: 1 515
Dołączył: 26-06-2004

CYTAT
(kolejne mody w produkcji heh, w kazdym badz razie mam milion pomyslow)



Też tak kiedyś mówiłem... Skup się nad jedną rzeczą i zrób ją dobrze, ok? Społeczność Falloutowa będzie wdzięczna ^_^
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 20-12-2004, 09:50
Post #10




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 283
Nr użytkownika: 1 800
Dołączył: 07-12-2004

Bynajmniej nie mam zamiaru "produkowac klonów" Przy kazdym nowym projekcie nauczylem sie czegos nowego:

truck
-dodawanie nowej lokacji na mapie
-prosty skrypt wyswietlania wiadomosci msg i float
B21
-pisanie dialogow
-budowa wielopoziomowych budynkow (i przemieszczanie miedzy pietrami)

potem polaczylem oba prj. w jeden mod i go wypuscilem w swiat dzieki czemu nauczylem sie kolejnych rzeczy:
-trick z plikiem patch000.dat
(no a przy okazji udoskonalilem swoja stronice o modowaniu)

Warto jest wiec miec milion pomyslow heh. Teraz zaczolem budowac lokacje w ktorej bedzie przypuszczalnie maly quest, lub inna nowosc.


Ten post był edytowany przez Lich: 20-12-2004, 09:56
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-12-2004, 09:59
Post #11




SHM-2
Group Icon
Grupa: Persona Non Grata
Postów: 624
Nr użytkownika: 1 515
Dołączył: 26-06-2004

No to fajnie
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 22-12-2004, 20:20
Post #12




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 324
Nr użytkownika: 903
Dołączył: 29-09-2003

CYTAT (jargo @ 16-12-2004, 19:16)
Z tego co widzę to po polskiemu :) przynajmniej narazie.
Tak na marginesie to autor dał jeden plik z polskiej wersji Falla i mod ten przerabia nam wszystkie nazwy miast na polskie.

Tak nawiasem, jeżeli komuś będzie się chciało ruszyć 4 litery na No Mutants Allowed www.nma-fallout.com, albo The Radiated Society to ma szansę odnaleźć tam linki do wersji zangielszczonej *hint, hint*
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-12-2004, 12:46
Post #13




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

a ja mam problem z modem :( jak go włoże do folderu to mi sie fall wykrzacza przy starcie :/ wyskakuje jakiś komunilkat [ale nie moge go przeczytać bo są białe litery na jasno szarym tle :/] wie ktoś jak teu zaradzić ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-12-2004, 21:47
Post #14




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

Kolega Ace stary weteran a nie pamieta zeby Readme zawsze czytać.
Ten mod dodaje nowe lokacje i dlatego potrzeba miec zainstalowany city limit patch ktory usuwa standartowy limit miast na mapie Fallouta 2 (50).
Sciagnij patcha z FMC a wszystko będzie cacy.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-12-2004, 00:06
Post #15




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

do samego pliku ptah nie jest dodane readme :P dodajcie to przeczytam ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 29-12-2004, 12:49
Post #16




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 366
Nr użytkownika: 78
Dołączył: 17-11-2002

I tu cię zaskocze, jest dodane! Własnie w tym pliku patch000.dat jest wpakowane ^_^
Super nie, tez się zdziwiłem jak zobaczyłem, ale pomysł fajny.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 29-12-2004, 13:16
Post #17




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

eeee to jest zbyt skomplikowqane jak na mój umysł ;) ja wymagam odzielnych plików ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2005, 00:19
Post #18




SHM-4
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 1 342
Nr użytkownika: 82
Dołączył: 21-11-2002

pozwole sobie raz na 3 dni napisać posta pod postem ;)

jeśli moge wyrazić swoje zdanie. w bunkrze 21 jak na początek jest za dużo sprzętu combat armor, 2x light support weapon i w ciul amunicji. ale pomysł z nowymi lokacjami niezgorszy ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2005, 13:00
Post #19




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 283
Nr użytkownika: 1 800
Dołączył: 07-12-2004

Poczatkowo tego "sprzetu" bylo ze 3 razy wiecej i glownie byly to mausery i takie pistolety maszynowe przypominajace te niemieckie (klimat mial byc w stylu IIwojna swiatowa itp heh)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 02-01-2005, 19:38
Post #20




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-4
Postów: 324
Nr użytkownika: 903
Dołączył: 29-09-2003

Sprzęt niemiecki, teren amerykanki a w bunkrze ruscy towarzysze? To za wiele jak na moje pojęcie :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Strony  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 23-08-2019, 08:02