Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F2] Nie moge uruchomić gry!, Czemu??

post 08-11-2008, 11:20
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 7 035
Dołączył: 26-04-2008

Gdy włączam Fallouta 2, wyskakuje mi błąd "Error initaling video mode 640 * 480"
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-11-2008, 12:04
Post #2




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Jaki sprzet, jaki system? Jasnowidzow tu nie ma i bez takich podstawowych informacji nikt CI nie pomoze...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-11-2008, 14:11
Post #3




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 7 035
Dołączył: 26-04-2008

Procek 2*1,8 GHz, karta grafiki ATI radeon HD 2400 pro, 1 GB ramu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-11-2008, 14:46
Post #4




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

System tez by sie przydalo znac, bo np. pod Vista jest duzo problemow. Fallout 2 juz pod XP lubial sie wykrzaczac...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-11-2008, 14:52
Post #5




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 7 035
Dołączył: 26-04-2008

mam sterowniki i system xp
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-11-2008, 15:41
Post #6




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

QUOTE(Ulyssaeir @ 08-11-2008, 15:17)
Czy twoja karta graficzna jest obsługiwana przez F3?

Eeee, ale tu o dwójkę się rozchodzi, nie o F3 :).
Z treści komunikatu wynika, że nie można ustawić rozdzielczości 640x480. Spróbuj ustawić we właściwościach .exe w zakładce zgodność opcję uruchomienia w rozdzielczości 640x480. Dobrze byłoby się też upewnić, czy monitor obsługuje taką rozdzielczość :). Można też spróbować odpalić Fallouta w wyższej rozdzieczości, gdzieś jest odpowiedni mod... trzeba by poszukać.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-11-2008, 16:51
Post #7




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Rezkomego moda mozna znalezc na kazdej stronce poswieconej Falloutom. Np. na Fallout Corner :P ...

Ale zanim zaczniesz sie nim abwic najpier faktycznie sprawdz, czy tryb zgodnosci cos da...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-11-2008, 17:02
Post #8




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 7 035
Dołączył: 26-04-2008

Mod nic nie daje, tryb zgodnosci też nic.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-11-2008, 18:05
Post #9




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

A mozesz w ogole ustawic na monitorze rozdzielczosc 640x480? Bo moze problem w tym, ze sprzet za nowy nie obsluguje juz tak niskich rozdzialek :) ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-12-2008, 19:26
Post #10




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 7 035
Dołączył: 26-04-2008

Spróbowałem znowu z modem, i coś dał!! Teraz wyskakuje mi błąd "Error initaling video mode 1240 * 1024"
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-12-2008, 19:43
Post #11




Newsman Shamo
Group Icon
Grupa: Newsman
Postów: 455
Nr użytkownika: 1 895
Dołączył: 22-01-2005

1240? Jesteś pewien? To raczej dość dziwna rozdzielczość, najczęściej spotyka się 1280x1024.

I sprawdź czy twój monitor i twoja karta obsługuje te rozdzielczości, bo może masz jakiś dziwny panoramiczny monitor i dlatego nie chce uruchomić normalnych rozdzielczości.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 21-12-2008, 21:08
Post #12




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 8
Nr użytkownika: 7 035
Dołączył: 26-04-2008

Dałem 800 * 600 i idzie! YEAH I ROCK!! ^_^ OK temat do zamknięcia
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 16-07-2019, 15:38