Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F2] Gra się nie uruchamia

post 27-11-2008, 18:42
Post #1




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 158
Nr użytkownika: 4 470
Dołączył: 25-05-2007

Zainstalowałem sobie F2. I pierwszy raz w życiu gra mi się nie odpaliła. Po próbie włączenia wyskakuje komunikat:
"Failure initializing input decives".
Chwilę po tym przypomniało mi się o F2 Restoration Project i zawartym w nim pachu, to dograłem i to. A gdy się bład powtórzył jakiś dodatkowy patch dla tego moda pod XP-ka. To samo.
Ustawiłem tryb zgodności z Win 95, potem z Win 98 i nic. Reinstalka także nie pomaga.

Także wszystko co może być sprzętowe działa idealnie.
Mój system to Win XP z SP2 (poprzednio na tym samym systemia gra działała normalnie). Parametry techniczne (wątpie by się przydały):
Athlon X2 64 4200+, GeForce 7600GS, 2GB Ram'u i HDD WD Caviar (czy jakoś tak).

Myslałem, że spowodowane to może być 'zasyfieniem' systemu, czy też rejestru - wolałbym jednak nie robić reinstalki.

Zna ktoś rozwiązanie?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2008, 18:46
Post #2




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

QUOTE
"Failure initializing input decives"

Wygląda jakby coś z myszą lub klawiaturą nie chciało działać.
ED: Spróbuj zaktualizować lub przeinstalować sterowniki do tychże urządzeń.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2008, 18:46
Post #3




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Ostatnio wszystkim stare Fallouty przestaja dzialac na XP, nawet, jesli wczesniej dzialaly...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2008, 19:25
Post #4




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 158
Nr użytkownika: 4 470
Dołączył: 25-05-2007

... co jest jawnym barbarzyństwem!

Reinstalka sterowników nic nie dała.

I zaczynam podejrzewać jakiegoś dobrze ukrytego małego gościa na mym dysku. Jak nie mogłem F2 odpalić to pomyślałem, że i F3 można odpalić.
... okazało się, że coś mi folder Data na 3 częsci podzieliło. o___O''
W jednym były pliki Beth, w drugim wszystkie mody, a trzeci stał sobie pusty.

Antywirus nic nie pokazuje w ważniejszych częściach dysku, rejestr wyczyściłem wszystkich wpisów wszystkich Fallusów i zrobiłem reinstalkę tylko F2.
NIC. _^_'' Chyba zastosuję rozwiązanie siłowe w postaci reinstalki. Systemu.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2008, 19:38
Post #5




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

LoL... Moze Microsoft wymyslil jakas nowa aktualizacje dla XP, ktora dzieli wieksze foldery na mniejsze czesci xD ...

Z tego co zauwazylem, to wielu ludzi narzeka, ze stare Falle przestaly im dzialac wlasnie po zainstalowaniu service packow lub jakichs wiekszych aktualizacji...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-11-2008, 23:58
Post #6




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

A u mnie śmiga zarówno na XP SP3, jak i na Viście SP1, na Dual Core i na Athlonie. Jedyny błąd jaki czasami mam (na obu kompach), to wyświetlanie niektórych elementów grafiki (np. mojej postaci) w szesnastu kolorach (podczas, gdy reszta obrazu wyświetlana jest poprawnie). Czasem troszkę to przeszkadza, ale grać się da.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 15-07-2019, 21:28