Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

9 Strony  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Sprzęt a Fallout 3

post 05-11-2002, 21:18
Post #1




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

No to z jednego wštku wywodzi się pytanie... Jakie wymagania sprzetowe powinien mieć Fallout 3? Dla mnie optymalne było by:
- Pentium 450Mhz (low detail), 1,2Ghz (high detail)
- W98
- 64-128MB RAM
- karta grafiki z 32MB RAM (w moim przypadku taniutki TNT2M64 ;) )
- 1,6 GB na dysku :bs: (mam bardzo mało miejsca)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-11-2002, 00:15
Post #2




Maxi - Kaz
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 677
Nr użytkownika: 2
Dołączył: 01-11-2002

Jak wyszlo Ft to akurat nowy komputer kupilem... jak wyjdzie F3 to pewnie znowu cza bedzie zmienic ;]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-11-2002, 00:36
Post #3




Sword of Despair
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 48
Nr użytkownika: 23
Dołączył: 04-11-2002

Faktem jest, ze co nowsza gra, to tym samym wieksze wymagania. Chociaz jak sami pamietacie wymagania miedzy F1 i F2 w ogole sie nie zminily :) Co innego FT - na moim sprzecie zdarzaja sie skoki (no ale coz - starocie mam i tyle). Co do F3, to zmiana sprzetu bedzie konieczna tak czy tak, miejmy tylko nadzieje, ze nie na jakis super-machine za 200 baniek :D (hehe- ponioslo mnie, zazwyczaj nie przesadzam, ale...)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-11-2002, 02:02
Post #4




Sword of Despair
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 193
Nr użytkownika: 29
Dołączył: 04-11-2002

Jak dla mnie:

- wymagania minimalne (takie, w ktorych gra bedzie chodzila plynnie ale nie wygladala mega-super): P400, 128MB RAM, 8MB karta graficzna (nieoficjalnie 4MB :)), 650MB miejsca na HDD.

- wymagania optymalne (takie, w ktorych gra bedzie chodzila plynnie i wygladala mega-super): nie mam pojecia - wymagania minimalne to moj konfig. :) Myœlę, że procek P750, 160MB RAM, 1.2 GB miejsca na HDD, karta graficzna 32MB.

Bo jakby sie tak dobrze zastanowic, to tworcy po prostu olewaja optymalizacje gierek. A przecierz zdarzaja sie zarabiscie wygladajace nawet na srednim sprzecie - widac wystarczy tylko wlozyc troche pracy i efekt gotowy, a na pewno wiecej ludzi zakupi gre o niezbyt wygorowanych wymaganiach.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-11-2002, 12:05
Post #5




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

Tak, np, calkiem niezle wygladajacy , z duzymi planszami, i geo-modem RedFaction, ktory na moim C300A 512RAM i 32mb gf200 hula w 1024/768 az milo.
Co innego niezbyt ladny GTA3 ktory...nie hula? :D
Nawet Morrowind sie wyrabia w 800/600 na minimum AI/View distance i paroma ustawieniami w .ini... Oczywiscie w miastach musze byc "pokorny" - znaczy sie chodzic z glowa w dol dla zwiekszenia fpsow... A Morrowinda poki co graficznie ma szanse przebic tylko Doom III.
Zreszta ja sie bardzo moim starym kompem nie lamie - nowe gry sa nudne i wystarcza mi 2-3 godzinki, a tyle to u znajomka mi starczy (zazwyczaj).
Co innego bedzie z Fo3..jesli bedzie xtra to niestety...wezme kredyt...
WYMAGANIA Minimalne Fo3 :
P1Ghz 256Mbram 32mb gfx 1gb hdd
Optymalne:
P2Ghz 512Mbram 64mb gfx 1gb hdd

Chociaz jak wyjdzie to...wtedy P2.4 bedzie tym czym jest teraz c300...

PS>Fot gralem bez muzy, AA i w 800/600*16bit na P166mmx, 64 ram i 4mb s3...i nie powiem zebym sie zbytnio denerwowal...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-11-2002, 23:41
Post #6




Lone Wasteland Warrior
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 14
Nr użytkownika: 53
Dołączył: 06-11-2002

jak by mi ktorykolwiek z fallotuw mial skakac to bym swoja nerke na czarnym runku sprzedal , a mowiac powazniej to zrobilbym co by sie dalo zeby dostosowac sprzeta do TEJ wlasnie gry
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2002, 02:10
Post #7




Sword of Despair
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 48
Nr użytkownika: 23
Dołączył: 04-11-2002

Zgadzam sie z Dzedajem w 300% :D Jestem gotow zainwestowac w kompa tyle, ile trzeba bedzie, co by F3 chodzil jak chodzic powinien :D Chociaz do tego czasu, to tak czy tak bedzie zmiana sprzetu, bo przeciez ile mozna na jednym jechac :) A to tak czy tak z rok czasu conajmniej uplynie :) (az rok o ile nie wiecej -_-)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2002, 12:03
Post #8




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

Ja tam bede sie staral jechac na tym co mam. Jesli ofkoz sprzet nie wybuchnie... Po co apgrejdowac? Dla NFS34? D3242? Q3232? avp3242? Gta325325? nie, na 100% nie warto, dla Fo3 tez nie zapgrejduje. Najpierw zobacze to u kogos...wspolczesne gry wymagaja ostroznosci od gracza.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2002, 00:55
Post #9




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Zgadzam sie w 999% (wiecej sie nie da;) , to juz "all")
Ale patrzmy realnie
F3 jesli wyjdzie to najwczesniej gdzies pod koniec 2005r
Najgorszym "badziewiem" jakie wtedy bedzie mozna kupic bedzie najprawdopodobniej Pentium 5 (4Giga), 2G ramu (ddr 600), Grafa z wynalazkami ze glowa boli i z 512 MB ramu, Hdd min. 80Giga wiec takie tez pewnie beda wymagania owczesnych gier.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 12-11-2002, 02:43
Post #10




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

ech, a ja w tym 2005 pewnie będę miał nadal celeronka 450 w pokoju. :confused: No i właœnie o to mi chodzi. Fajnie wyglšdajšcy Fall w 3D pewnie bedzie miał jakies kosmiczne wymagania - jeœli wyjdzie w 2005 roku. Natomiast jesli ludzie z Black Isle (Czy Interplay'a) się nie pospieszš to cała stara gwardia fanów Fallouta wymieknie - jak dotšd pewnie z połowa cały czas nie upgradeowała systemów bo zagrywała się w niewymagajšcš jedynkę i dwójkę. Zastanawiam się jaki będzie los Fallouta 3 i BIS jeœli jeszcze będš z tym zwlekać. Obawiam się, że stracš najtwardszych fanów, taki swego rodzaju pewny elektorat. :cool:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2002, 18:44
Post #11




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Wlasnie:cry:
Ja tez mam w domu "muzeum": celeron 300A (choc "mysli", ze jest 450;) ), 256MB ram, Hdd 4GB, grafa i740 (8MB).
We wszystkie czesci (lacznie z taktiksem) mozna sobie pograc...
I w wiekszosc gier, ktore wyszly do konca 2000r. (w niektore nowsze tez, ale.... szkoda nerwow):cry:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2002, 18:58
Post #12




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 776
Nr użytkownika: 5
Dołączył: 03-11-2002

No, to Lionheart ci przynajmniej pojdzie :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 13-11-2002, 19:23
Post #13




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Moze...
Zanim zdecyduje o zakupie bede i tak musial dorwac w swoje lapki demko...
A jak nie bedzie sie zbyt krzaczylo i spodoba mi sie to moze kupie:)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 14-11-2002, 02:39
Post #14




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

QUOTE
Zapoczštkowane przez Abadon
Wlasnie:cry:  
Ja tez mam w domu \"muzeum\": celeron 300A (choc \"mysli\", ze jest 450;) ), 256MB ram, Hdd 4GB, grafa i740 (8MB).
We wszystkie czesci (lacznie z taktiksem) mozna sobie pograc...
I w wiekszosc gier, ktore wyszly do konca 2000r. (w niektore nowsze tez, ale.... szkoda nerwow):cry:


Heh... Ja też mam procka co "mysli", że jest 450Mhz (366MHZ). ;) To całe podkręcanie zaczęło się od coraz wyższych wymagań gier - w tym Tacticsa. Najpierw podkręciłem procka, po jakimœ czasie kartę graficznš, a jeszcze póŸniej podwyższyłem napięcie na płycie, do RAMu i AGP (kocham Asusa P2B :bs: ). Niestety teraz już pozostaje mi tylko wymontowywanie np. RAMu z kompa firmy i ostatecznie przeniesienie tam karty grafiki - choć takie jaja zrobił bym tylko dla Falla 3. :confused:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-11-2002, 16:16
Post #15




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Grafe mam "niepodkrecalna":(
A plytke Abit BH6 i tez jestem very zadowolony z jej możliwoœci (w koncu podkrecic proca o polowe to juz cos nie?;))
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-11-2002, 00:39
Post #16




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

Hymmm... Wiesz, ja mojego TNT2 M64 teoretycznie tez miałem nie podkrecalnego, ale zainstalowałem sobie małš zmianę w rejestrze i pokazało mi się w ustawieniach karty rozbudowane menu do podkręcania. :bs:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-11-2002, 21:58
Post #17




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

U mnie, kiedy fabryczne ustawienia rdzenia sa chyba (nie pamietam dokladnie) na 66 MHz a pamieci na 100 MHz, z radiatorkiem na procesorku (najzwyklejszym, badziewnym, jak na starych chipsetach plyt glownych) i calych 8 MB ram nawet gdyby sie to dalo podkrecic to i tak nie ma po co:bs:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 17-11-2002, 02:58
Post #18




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

LOL, u mnie wiatraczek na karcie działa tylko jeœli go popchnę - ja w tych samolotach "kontakt! Kontakt!" i działa. ;) Czasem jak za bardzo sie postaram to się zatrzymuje po chwili i w zwiazku z tym na ogół działam na samym radiatorku. A kartę mam podkręconš na maksa. :-) Z drugiej strony też mi tak nie zależy na tym co mam. Jak siędzie to sišdzie - będę miał więcej kasy bo zaoszczędzę na necie. :bs:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-12-2002, 02:10
Post #19




Czarny Król
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 1 579
Nr użytkownika: 20
Dołączył: 04-11-2002

Wracajac do sprawy...
Zauwazylem, ze wiekszosc osob, ktore sie tu wypowiedzialy, ma sprzet nadajacy sie tylko do muzeum techniki...
Wszystkie minimalne i optymalne wymagania wymyslane przez nas... ...nas, ktorzy zostali gdzies w okolicach 1999 roku... ...sa w sumie bez sensu...
Mysle wiec, ze mozna skonczyc te dyskusje i spokojnie zbierac pieniazki...
Nawet po 10 groszy dziennie do swinki skarbonki i na premiere Falla3 bedzie mozna kupic nowy sprzet (albo i dwa nowe sprzety, zalezy jak dlugo bedziemy musieli czekac:cry: )

-------
Chociaz z tego co widze to ta dyskusja juz sie skonczyla...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-12-2002, 02:31
Post #20




SHM-3
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 871
Nr użytkownika: 14
Dołączył: 03-11-2002

To ja juz sobie wole grac u kogos. Ostatnio zupdatowalem sprzet i mam teraz "siekiere": C666 (7);) / 256ram / V32mb.
Najblizszy update - 2035.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

9 Strony  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 15-12-2019, 13:16