Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

3 Strony < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [F3] Wywalańsko do Windy, czyli gram sobie i nagle łubudu :(

post 03-11-2008, 15:48
Post #21




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

News się już pisze od wczoraj... cierpliwości
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-11-2008, 17:09
Post #22




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

Ja po kilkugodzinnym testowaniu z całą stanowczością stwierdzam, że odpalenie gry w oknie może rozwiązać problem wywalania się do windy bez komunikatu w zupełnie przypadkowych momentach. Żadnych opcji graficznych nie muszę pogarszać. Gram na ustawieniach ultra high i działa dobrze.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 03-11-2008, 22:32
Post #23




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

A na jakim kompie te Ultra High?
Tak przy okazji - na zwiechy narzekają głównie (jedynie?) posiadacze polskiej wersji gry. Viva Cenega!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-11-2008, 01:14
Post #24




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

mbwrobel chyba nie czytasz for. Jeden na 10 useró wogóle nie może zainstalować gry, a ogromna liczba osób gra mimo nieustannych CTD co kilka - kilkanaście minut. Ludzie chcą podawać Beth do sądu bo skala tego zjawiska jest przeogromna i potwierdza, że to nie wina userów ale gry, która w założeniu nie obsługuje np. kart ATI... jakby tego nie nazwać jest to po prostu zwyczajnym ku..stwem, tym bardziej że tech support Beth zwala całą winę na kompy graczy. W ponad 6-letniej historii całego Morrowinda z wszystkimi jego dodatkami było mniej błędów i postów na forum Beth niż w tydzien od premiery Fallouta 3.

Tydzień! Na miłość Boską!

Ten post był edytowany przez Ulyssaeir: 04-11-2008, 01:15
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-11-2008, 02:26
Post #25




SHM-3
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 968
Nr użytkownika: 4 233
Dołączył: 03-03-2007

W instrukcji pisze że gra dla kart Nividy - czy jakoś tak :D

Ja gram na full detalach w polską wersję orginalną i wywaliło mnie 3 razy i 2 razy się zawiesiło a gram już od piątku dość dużo. Ale osobiście podejrzewam ze to raczej wina słabo chłodzonego mojego koputerka kochanego.

Ten post był edytowany przez KeniG: 04-11-2008, 02:27
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-11-2008, 07:55
Post #26




SHM-2
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 584
Nr użytkownika: 590
Dołączył: 12-06-2003

@mbwrobel:
Abit IP35
Pentium Dual Core 2160 podkręcony do 3,0 GHz
2x1GB RAM OCZ Platinum rev.2
Galaxy GF8800GT 512MB też troszkę podkręcony
Win XP SP3
Gram na rozdzielczości 1152x864, taką bowiem mam rozdzielczość pulpitu, a jak już pisałem muszę uruchamiać grę w oknie. W Megaton i na Wastelandzie chwile postestowałem fps'y i 30 to absolutne minimum w porywach do 60 dobija.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 04-11-2008, 21:12
Post #27




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 314
Nr użytkownika: 4 080
Dołączył: 27-01-2007

Mam prawie to samo (2140@3GHz/Gigabyte P35DS3/2GB RAM). Tylko grafa słabsza (8600GT). Ale powinna dać radę.
A co do moich informacji na temat niestabilności gry - pochodzą z dwóch dni po premierze, więc mogą być nieaktualne. Choć słyszałem opinie właścicieli kart Nvidii, że właśnie im częściej kraszuje, niż na ATI. Widać gra jest sp******ona sprawiedliwie niezależnie od producenta karty. :lol:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2008, 18:40
Post #28




First to Fight!
Group Icon
Grupa: GWR-3
Postów: 633
Nr użytkownika: 1 860
Dołączył: 07-01-2005

Niestety testowałem na opcji MAX, Med i MIN i wywala i tak i tak. Wina silnika, Far Cry 2 hula jak szalony na opcjach MAX (tylko anti-aliasing x4) a Fo3 potrafi sie czasem leciutko przyciac. Gra generalnie wywala się do windy najczęściej przy zmianach lokacji (szybka podróż) i quicksave'ach (a to potrafi napsuć krwi)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2008, 18:46
Post #29




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Ale F3 obsluguje niektore karty ATI - przeciez lista byla podana razem z wymaganiami sprzetowymi...

Ja sam gram na lapku i mam karte ATI Radeon 3200, ktorej na tej liscie nie bylo, ale jak na razie podczas gry mnie nie wywalilo. Tylko raz podczas wyjscia z gry Vista zaraportowala, ze 'program przestal dzialac'...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-11-2008, 19:23
Post #30




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

A próbowaliście skorzystać z porad technicznych u nas na stronie? Bo mi one pomogły znacznie, przed patchem oczywiście, patch troche zepsuł ;P... freezów uniknąłem sprowadzając w fallout.ini te zmiany, które podnosiły wydajność Obliviona

Ten post był edytowany przez Ulyssaeir: 07-11-2008, 19:24
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-11-2008, 20:59
Post #31




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 312
Nr użytkownika: 4 212
Dołączył: 28-02-2007

Kurcze mam problem, ilekroć z do kogoś zagadam albo wywołam PB3000 to mi się gra zwiesza :/ Macie jakąś radę?


DOBRA JUŻ DZIAŁA, FAŁSZYWY ALARM

Ten post był edytowany przez Nurgle: 10-11-2008, 21:55
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 10-11-2008, 21:46
Post #32




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

Ja nie wiem, co Wy macie z tymi Falloutami :) ... Ja gram majac wlaczonego tlena, xfire, firefoxa - dzisiaj mi sie nawet jeszcze skanowanie antywira zalaczylo i zminimalizowalo F3. Nic sie jednak z gra nie stalo - maksymalizowalem i nawet sama zapauzowala - sprytna bestia :D ...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-11-2008, 09:00
Post #33




Wilk Bardzo Zły
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 2 119
Nr użytkownika: 833
Dołączył: 27-08-2003

U mnie też ok. Wprawdzie raz na początku wyleciałem do Windy. Ale raz na ponad 25 h gry nie stanowi jeszcze problemu.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-11-2008, 15:50
Post #34




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 209
Nr użytkownika: 8 048
Dołączył: 29-08-2008

Mi osobiście co drugi raz rozkracza się przy wyjściu (ale to akurat żaden problem :)), z 5-6 razy zwisł i wywalił do windy podczas grania (na troszkę ponad 20h rozgrywki). Przyciął się na dłuższy czas (np. w PB3000) z kilka razy i ostatnio trzykrotnie niemiłosiernie zamulił i zwolnił ma dłuższy okres (a normalnie, wcześniej, chodził jak w zegarku).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-11-2008, 18:49
Post #35




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 312
Nr użytkownika: 4 212
Dołączył: 28-02-2007

Mam problem, gry włączam grę, po załadowaniu zapisanej gry wywala mnie do windy bez żadnego komunikatu. Macie coś na to?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-11-2008, 21:13
Post #36




SHM-2
Group Icon
Grupa: Trzynasty Schron
Postów: 544
Nr użytkownika: 5 072
Dołączył: 08-10-2007

-spróbować uruchomić grę w oknie i wczytać grę?
- nie zalecane bez zrobienia kopii save'ów - przy ładowaniu się trzymać F5 do zapisu, może gra się zdąży nadpisać zanim wywali
- wczytać poprzedni autosave?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-11-2008, 22:13
Post #37




SHM-1
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 312
Nr użytkownika: 4 212
Dołączył: 28-02-2007

Tak, po prostu save był skopany, wczytałem z poprzedniego i jest elegancko. Dzięki.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 09:28
Post #38




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 16
Nr użytkownika: 8 818
Dołączył: 23-11-2008

Ale tutaj fanboyow bethesdy :P Czemu wiekszosc z was nie moze przyznac ze poprostu oni spieprzyli robote to probojecie bronic ich ze wszystkich sil ze to wszyscy maja za slabe kompy ze to wirusy na dysku ze to reinstalnac system trzeba itd. Jakos z innymi grami nie ma takich problemow poprostu F3 jest spieprzony pod tym wzgledem i musi sobie zwisnac raz na jakis czas. Zainstalowalem sobie tego nowego patcha i moze jest lepiej jednak nie oznacza to ze raz na jakis czas i tak czeka zwiecha badz powrot do windy.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 09:43
Post #39




Beer Lover
Group Icon
Grupa: Przyjaciel Shamo
Postów: 387
Nr użytkownika: 34
Dołączył: 04-11-2002

no wiec powiem tak - mialem na poczatku pirata i byly z nim jaja na resorach. kupilem oryg i choc nie powinny sie te wersje w zasadzie niczym roznic od tego czasu mialem 1 (slownie jedna) lotke do windy. 0 crasha, 0 zwisow a nawet zadnych freezow etc. po prostu przyklad stabilonosci (mass efect wiecej razy mi sie wywalil)...

nie chce nic tu spekulowac ale w takim razie moze coponiektorzy maja ten sam problem co ja przed kupnem oryginalu ? ;)

swoja droga to nie tak ze wszystkie gry mi chodza do teraz mam straszny zal do ubi za splintera 4-ke - tej gry nie udalo mi sie nigdy uruchomic a ubi generalnie sie wypial na tysiace graczy (potweirdzonych na inszym forum). od tamtego czasu cos mi przeskoczylo i czesciej pirace (sic!) - nie chce tu nikogo besztac ani byc besztanym, ale czasem rzeczywiscie ciezko nie odniesc wrazenia okrutnej niechlujnosci tworcow ktorej nawet NIE MOZNA zareklamowac.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 28-11-2008, 11:05
Post #40




Wasteland Demon
Group Icon
Grupa: Administrator
Postów: 2 692
Nr użytkownika: 351
Dołączył: 08-03-2003

QUOTE(Temporal @ 28-11-2008, 09:30)
Ale tutaj fanboyow bethesdy :P Czemu wiekszosc z was nie moze przyznac ze poprostu oni spieprzyli robote to probojecie bronic ich ze wszystkich sil ze to wszyscy maja za slabe kompy ze to wirusy na dysku ze to reinstalnac system trzeba itd. Jakos z innymi grami nie ma takich problemow poprostu F3 jest spieprzony pod tym wzgledem i musi sobie zwisnac raz na jakis czas. Zainstalowalem sobie tego nowego patcha i moze jest lepiej jednak nie oznacza to ze raz na jakis czas i tak czeka zwiecha badz powrot do windy.
*


To, ze jak komus gra sie nie wiesza i o tym pisze, nie znaczy, ze kogos broni. Skoro mi gra chodzi, a komus caly czas sie wysypuje, to ja tez mam k**wic na producenta? Troche dziecinne by to bylo...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

3 Strony < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 16-09-2019, 11:38