Portal | Blog | Album | Chat
IPB

Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

5 Strony < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Anarchy Online, Porady dla początkujących i inne...

post 06-02-2005, 17:42
Post #41




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

A jednak, a jednak widać statki obcych! Ale ja nie mogę... ALE BYDLE!

http://www.dopr.prv.pl/scrn0012.jpg
http://www.dopr.prv.pl/scrn0018.jpg
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 06-02-2005, 23:45
Post #42




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Gdzie to jest?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 07-02-2005, 00:30
Post #43




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

Te fotki były robione w jednym z miast gildii graczy w Wailing Wastes ale statki obcych się przemieszczają. Raz widziałem jeden w sektorze omni. Zastanawiam się tylko, czy widzę samych obcych tylko wtedy gdy ktoś z nimi walczy.

EDIT: Np. w tej chwili przelatuje nade mną jeden ze statków (Newland Desert). Gdyby nie pogłos to bym go nie zauważył bo czasem ich za dobrze nie widać na niebie. :)

EDIT2: Aha, bardzo przydatne makra dla ludzi cierpiących na "lagi" w różnej postaci. Makra te wkładamy w podręczny pasek skrótów.

model: /macro nazwa komenda

/macro P10 /chardist 10 - pokazywanie ludzi na odległości 10m
/macro P50 /chardist 50
/macro P80 /chardist 80
/macro D10 /viewdist 10 - otoczenie na 10m
/macro D50 /viewdist 50
/macro D100 /viewdist 100

W moim przypadku jest tak, że w miastach na ogół włączam sobie P10 i D10, a poza miastami to P80 i D50 lub D100. W pomieszczeniach można spokojnie ustawić P10 i D10 - róznica niewielka (prawie nie zauważalna).

Generalnie mam pytanie, jakie macie średnie FPS (skrót to chyba Ctrl+Alt+F)??? U mnie to niestety na ogół nie przekracza 25 klatek, a średnio to powiedzmy pewnie jest z 18 fps.

Ten post był edytowany przez DoPr: 07-02-2005, 18:21
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-02-2005, 18:34
Post #44




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Fpsów nie sprawdzalem ale u mnie gra przycina jedynie wtedy kiedy wchodze w obreb sklepow bo tam koczuje mnostwo luda.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-02-2005, 21:00
Post #45




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

Mnie zawsze przycina przy przechodzeniu z jednej do drugiej strefy w podziemiach typu Subway, ToTW lub Foremans Office... Generalnie w ToTW to była kompletna tragedia gdy trzeba było uciekać.

Drastycznie spada mi FPS gdy widzę miasta graczy (takie futurystyczne, wysokie budowle)...

A gdy jest mnóstwo ludzi to już czasem mam problemy by trafić w drzwi sklepu. :P

Jakiego masz kompa Święty?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 08-02-2005, 21:04
Post #46




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

procek pentium 4 2.4
256 ram
Karta geforce4 ti 128
i jak mowie jedyna sytuacja przy ktorej mi sie cina ( ale na tej zasadzie ze 2 razy sie zatnie a potem juz idzie luzik) to przy sklepach.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-02-2005, 03:01
Post #47




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

hym... w takim razie tak ja podejrzewałem, to głównie komp mi przycina. Mój podkęcony celeronek ma problemy z szybkim ładowaniem nowych terenów, a już porażka jest z niektórymi widokami. Może za jakieś 5 lat znowu pędę miał kasę by zmodernizowac procesor... znowu za 50-70 zł. :D

EDIT: mam przejściówkę slot1 na 370, dokupię 370na423, potem 423na478, zainstaluję upgrade biosu ze strony Asusa, wywiercę dziury w obudowie by się to wszystko pomieściło i zamontuję se Pentka 4. :P

Ten post był edytowany przez DoPr: 09-02-2005, 03:06
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-02-2005, 14:50
Post #48




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Nie martw sie mnie mnostwo innych gier tnie jak holera. Musze dokupic ramu bo dzisiaj 256 to nic nadzwyczajnego.

Edit:
EEee serwer padl dzis na 3 godziny od dwunastej :(

Ten post był edytowany przez Święty: 09-02-2005, 15:01
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-02-2005, 15:30
Post #49




I-szy Sekretarz SHAMO
Group Icon
Grupa: Założyciel
Postów: 2 972
Nr użytkownika: 1
Dołączył: 01-11-2002

a mnie padła pł. główna i wciąż czekam na nową ;]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-02-2005, 15:33
Post #50




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

CYTAT (Święty @ 09-02-2005, 13:05)
Edit:
EEee serwer padl dzis na 3 godziny od dwunastej :(

Zapowiadali wczoraj. Jak włączasz grę to pierwsza strona często informuje o pracach na serwerach i ich godzinach... Choć musze przyznać, że zapowiadali pad na 13:00 CET.

ps.
ja się nie martwię, ja już taki jestem ; )

Ten post był edytowany przez DoPr: 09-02-2005, 15:33
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 09-02-2005, 16:14
Post #51




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Zapowiadali? :blink: Ja tam nigdy nie zagladam :) Wiekszosc gierek online ma takie te okna ze nikt ich nikty nie aktualizuje i sa tam bzdury sprzed np 2 lat (patrz MU)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 15-02-2005, 21:54
Post #52




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

a ja mam takie małe pytanko czy mozna sobie sciagnac anarchy z innego źrudła tzn nie za pomoca torrentowego programu , bo albo ten turbo torent jest lekko poje.... albo cos w opcjach jest powalone ale sciaga mimsie to i moze byc juz 80 % wylacze kompa i potem na now sie sciaga...
Moze zna kto noramlnego jakiegos torrenta ?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-02-2005, 00:30
Post #53




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

hym... dziwne. Co prawda bardzo mało rzeczy ściągam torrentem i to w dodatku nie oryginalnym, ale nie powinno chyba czegoś takiego robić. Jak chcesz to możesz spróbować odinstalować obecnego torrenta i ściągnąć eDonkey 2000. Przy instalacji powinno się pojawić pytanie o to czy chcesz zainstalować plugin do torrentów. Ja przerywałem downloady i po ponownym starcie wszystko było ok - z tym, że by wznowić ściąganie musiałem wyszukać w katalogu temp donkeya ten mały pliczek torrent, ale dla mnie to nie problem... z resztą prawie w ogóle nie sciagam torrentami.

Taka fajna rzecz. Nie pamiętam czy oryginalny torrent ma takie ustawienia, ale ten donkeyowy plugin można tak skonfigurować by nic nie wysyłał a ciągnął danych ile się da - dobre przy neostradzie. ;)

ps.
przez dłuższy czas nie będzie mnie w sieci...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 16-02-2005, 01:09
Post #54




SHM-1
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 437
Nr użytkownika: 87
Dołączył: 24-11-2002

Polecam program "Shareaza" - ma w sobie torrenta, eDonkeya, eMule, ma też swoją sieć wykorzystującą Gnutellę 1 i 2. Do tego standardowy player, który potrafi łączyć sciągnięte kawałki filmu/mp3ki i podgladać , czy aby to nie fejk. Chociaż mnie się jeszcze żaden nie trafił - dzięki dobremu systemowi ocenyjakosci plików zawsze wiadomo, co się sciąga. Program sam wykonuje crc pliku (po części) i jeszcze nie zdażyło mi się sciągnąć uszkodzone mp3.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-03-2005, 13:13
Post #55




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

Miałem miesiąc przymusowej przerwy w AO no i jakoś nie mogę się teraz zmusić do powrotu do gierki - nie chce mi się. : ]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 18-03-2005, 14:20
Post #56




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Hmm to tak jak i mi bo przerwałem sobie AO Kotorem 2....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 23-03-2005, 18:34
Post #57




SHM-1
Group Icon
Grupa: Legenda
Postów: 351
Nr użytkownika: 17
Dołączył: 03-11-2002

I chyba znowu dałem się wciagnąć w grę... :D

Anyway... warto zobaczyć:
http://www.anarchy-online.pl/ (edit: właśnie skapnąłem się, że tu nic nie ma :/ )
http://www.podruznicy.prv.pl/

ps.
Wiadomo, na różnych stronach są na ogół jakieś poradniki dotyczące różnych profesji, ale dodam coś co wydaje mi się ważne. Doktorzy chyba w ogóle nie walczą, a Nano Programy dla Keeperów są tylko w Jobe i bez dodatku Shadowlands to trzeba te programy kupować od ludzi lub szukać ich w misjach.

http://auno.org/ao/db.php - kolejna fajna strona, jednak ostrzegam, że ceny są chyba nieaktualne i o wiele za wysokie

EDIT:
Raid obcych na okolice miasta Newland...
http://www.dopr.republika.pl/raid1.jpg
http://www.dopr.republika.pl/raid2.jpg

Ten post był edytowany przez DoPr: 10-04-2005, 17:33
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 11-04-2005, 17:44
Post #58




SHM-4
Group Icon
Grupa: GWR-5
Postów: 1 659
Nr użytkownika: 1 766
Dołączył: 23-11-2004

Właśnie przeglądałem najnowszy numer Gamestara z Arcanum i dopiero teraz (po tygodniu :D ) zauważyłem że jest tam też pełna wersja AO wraz z Alien Invasion :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 19-04-2005, 19:21
Post #59




Snajper Kontaktowy Ojciec Założyciel fMUDa
Group Icon
Grupa: Fallout Corner
Postów: 1 788
Nr użytkownika: 319
Dołączył: 22-02-2003

Nawet nie uwierzycie na jakim złomie to sie pokulało z ofromna iloscia ftpsów ( 9-12 jak dobrze idzie a jak zle kolo ( 4-7)
Kto zgadnie jaki to sprzet dodstanie nagrode :P
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 27-04-2005, 22:49
Post #60




SHM-0
Group Icon
Grupa: Obywatel
Postów: 1
Nr użytkownika: 2 160
Dołączył: 26-04-2005

cześć wam wszystkim pierwszy raz gram w anarchy online gram jakimś soldierem i niewiem co się w tej grze robi proszę niech ktoś da mi jakieś porady dotyczącej tej gry i najlepiej co sie robi żeby być dobrym soldierem

Niewiem czemu ale ta gra mi się przycina a mam kompa Intel Celeron 1.7 Ghz
256 mb ddram a karta graficzna Saphirre Radeon 9200 Atlantis 128 mb ram i windows XP dlaczego mi to tak wolno działa jak patrze sie na morze to est dobrze ale jak popatrze sie jak jestem na statku w te góry co tam są to sie tnie i jest źle co jest
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Strony < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 

Wersja Lo-Fi Obecna data i czas: 12-12-2019, 08:52